Den rätta...

... Eller den bästa, grymmaste, "showoff", fräckaste, mest lidelsefulla eller helt enkelt låten som visar allt. Vilken är det?

Sitter här och lyssnar på en massa olika låtar och försöker komma på vad sjutton det är för låt som är jag. Som visar mitt register, min personlighet och som kommer få juryn att skrika i kör; "Henne ska vi ha!!"

Nu är tiden när auditions avlöser varandra. Skicka in CV, bli kallad, prestera. Visa upp sig från sin bästa sida och se till att få jobbet. En hel del talang behövs men jösses vad mycket som sitter i den egna viljan.

Om jag vill? 100 %!


Sopigt!

Ja jag vet att det är lite dåligt. Kanske till och med lite sopigt att inte ha uppdaterat mig sedan jag var på Guldbaggegalans fest.
Anledningen? Vet faktiskt inte. Har en massa bilder och filmer som jag skulle kunna lägga upp men som fortfarande ligger i min kamera... Sopigt!

Ikväll firades Emmy som fyllde 30 år! En mysig kväll med massor med skratt, god mat och trevligt sällskap. Bech var mitt "hemliga" sällskap och var en glad överraskning för födeledagsbarnet.
Vi avslutade kvällen på Golden och förberedde oss inför helgen.

Fredag = Burlesque
Lördag = 30-årsfest

Det blir en strålande helg.


Det närmar sig!

Har hunnit jobba med både Olay och Björn Axén under veckan som gått och har fått se snatteri rätt framför ögonen. En kille i 30 års åldern stal 6st parfymer, så många tomma kartonger hittades iaf i butiken efter honom, och helt iskallt försökte han kränga dom vidare till butikspersonal lite längre bort i centret. Helt sjukt!
Sen är det ju alldeles för lite gala i mitt liv tycker jag, men imorn smäller det! Guldbaggegalan here I come. Har inte bestämt än vad jag ska ha för hår eller skor så det får bli under dagen. Klänningen är ju klar sedan länge och det känns bra.
Har letat hemsideprogram som en tok för att kunna slänga upp en provisorisk sida men inte hittat nåt jag riktigt förstår mig på. Det finns visst nåt i macdatorer men inget i min pc. Men det är ju inte förrän på tisdag som jag verkligen behöver ha den uppe.
Det närmar sig med stormsteg! 

Ett gott intryck

Hur många gånger har jag inte befunnit mig i situationen där någon frågar efter mina kontaktuppgifter och där personen går därifrån med mitt namn, mail eller telefonnummer nerplitat på en serviett.
En serviett som väldigt lätt glöms bort i en ficka...

Men nu är de dagarna passé.

Här är mitt visitkort. Redo att användas.
För trots ett bra uttryck, krävs det ett gott intryck för att få göra avtryck!

 


Hujeda mig!

I dagarna två har jag grillats i dans, sång och massor av improvisationer. Galet roliga, korta, danskombinationer som min gamla danslärare Yvonne från Wendelsberg gjorde med oss och så en intervju var lite av det som hanns med.
Jag fick improvisera som Lovis och Tant Pruserlius, göra min monolog som en ren stand-up act och visa upp hela mitt känsloregister för juryn. Att energin nästintill var förbrukad för dagen, eller kanske helgen märktes när jag halvt slumrade till när jag och Marcus möttes upp och åt sen lunch efter jag var klar...
Hujeda mig vilka dagar!


Vad gör dig glad?

Tänk efter vad lite det är som kan göra en glad.
Jag förespråkar vardagspresenter till nära och kära - det kan vara saker, upplevelser eller bara en enkel komplimang, å detta när de minst anar det för då blir effekten av gåvan mycket större.
Själv fick jag en väldigt fin kommentar av Maria i Kungälv som hittat hit till min blogg.
Tack Maria, dina ord värmde! Hoppas du själv får ett fantastiskt år.
Min present till min själv 14 jan...
*trumvirvel*     -  14 kg!

Inte gråta över spilld mjölk...

...men en skvätt över att jag inte fick jobbet som showartist under Melodifestivalturnén. Jag hade varit grym där ju, att de inte fattade det!

Känner att jag kommit in i någon slags neråtspiral när det gäller jobb jag väldigt gärna vill ha nu, och det är inte alls bra. Dax att vända det till en som går uppåt. Reflektera över varför dom inte valde mig.
Vad gjorde jag, och vad kunde jag gjort annorlunda?
Och det utan att bli bitter och bara sitta och tjura över detta, utan ta tag i det, borsta det av axeln och fokusera på nästa mål. Kan låta lite klyschigt, jag vet, men va fasen, klart det går. Eller hur!

Jag har ju redan bestämt att 2011 ska bli ett år fyllt av roliga, galna, utmanande, utvecklande, ibland helt hysteriskt krävande, kärleksfulla och nyttiga för kropp och framför allt själen-jobb. 

Ok? 
Vad väntar du på?
Kör!
 


Snurra min jord

Efter ett underbart dansaerobics pass med intrstuktör "JA eller NEJ" där jag och Hilpan skulle kunnat sjunga sången "snurra min jord" och vi nästan var i behov av både åk(?)sjukepiller och kräkpåse belönade jag mig med två buketter ljupröda tulpaner.

Väl hemma hittade jag ett program, som dessutom är gratis, som heter ListDJ. Det är till Spotify och visar texten till låten man lyssnar på. Perfekt ju! Bara att sjunga med direkt. I like.Ny garderob!

Åh vad jag älskar kläder. Jag får aldrig nog. Det får däremot min garderob... Den är smockfull av underbara plagg. Utanför ligger en hög andra plagg som är lika fina, men som liksom inte riktigt får plats här i min lilla lya. Tur att jag har ett stort förråd och massor av bra lådor att sortera i.

Just nu ser det ut som att jag ska flytta eller nåt med kläder överallt. Lådor, väskor, kartonger... Men ikke. Jag ger mig själv en "ny" garderob genom att ta fram plagg som passar de kommande 4 månaderna och sorterar bort de som jag tänkte använda först till kommande höst. Jag hittar gamla favoriter bland mina kläder och får små lyckorus.

Uttrycket "ut med det gamla - in med det nya passar inte riktigt in. Men nästan!Guldbagge!

Guldbagggala. Men vad sjutton ska jag ha på mig??!

Galaklädd, såklart, men är det då ett snygg svart fodral, coctail eller långklänning som gäller... Måste nog googla och kolla hur damerna varit klädda föregående år. Passa in, men samtidigt glänsa.

Till dess MÅSTE min hemsida, visitkort och showreel vara klar. 2 veckor. Deal?

BB ska följa med. Åh vad vi ska mingla. Å dansa. Å spana. Galet. Gala. Tänk om man får med sig en bagge hem...


Nu när det varnas för istappras borde denn...

foto0527 (MMS)

Nu när det varnas för istappras borde denna vara i riskzonen. Eller?


Så slutade 2010...

 

Det blev ett pampigt slut på 2010 med skumpa, Tennyson´s "Nyårsklockorna", en massa schlager-rock-countryös, humorinslag, akrobatik i världsklass och finstämda ballader.


Publiken var i extas. De sjöng, dansade och skrattade sig genom kvällen.
Vi gjorde detsamma!

Dessutom satt mamma och pappa i publiken och myste.
Ett mycket lyckat avslut på 2010.


RSS 2.0