Fetmåndag - Hatten av!

Ordet semla kommer från det latinska ordet "simila" som betyder "det finaste mjölet".

Sverige var katolskt fram till reformationen och inom katolska kyrkan fastade man fram till påsken. Seden med en fastlagsbulle kom troligsvis från Danmark eller Tyskland runt 1600-talet, men det var först efter att vitt mjöl blivit vanligt och inte bara rika hade råd med det som semlorna fick den form vi har idag. Men att det skulle vara både grädde och mandelmassa kom för under mellankrigstiden.

Å att den heter fettisdagsbulle kommer från att det bara var på fastlagens tredje dag, fettisdagen som det var tillåtet att festa.
Dagens historialektion...

Varken katolik eller tisdag. Men vad gör väl det?
Min lilla familj njöt i fulla drag ändå. 
Hatten av!



(bilden är hämtad från
fotoakuten.se)


Kärlek!

På en restaurang på söder igår satt jag och lyssnade på när mina föräldrar, fortfarande förälskat, berättade om första gången de träffades, snabbt började dejta och nu helt plötsligt varit tillsammans i 33 år!
Det finns bara ett ord för detta; Kärlek.

Vissa slussas i kajak här, andra festar, m...

foto0588 (MMS)

Vissa slussas i kajak här, andra festar, men de flesta åker nog bara förbi på väg till nåt annat ställe att insupa sommaren på. Om typ 80 dagar är vi där. Lika lång tid som det tog att åka jorden runt på. Jippie!


I min familj firar vi födelsedag i dagarna...

foto0584 (MMS)

I min familj firar vi födelsedag i dagarna 3. Lite som förrätt, varmrätt och dessert. Å då mamma fyller 55år imorn sitter vi nu på sveavägen och myser på restaurang. Var vi tar vägen på fredag och lördag är en hemlis än så länge... Party! Party!


Är det min födelsedag varje dag eller?

Idag kom jag hem från min arbetsdag med en bag med massa dofter och en söt neccesär fylld med produkter från Lancõme. Och igår fick jag ett paket med 7st mascaror, 3st foundations och 8st olika läppstift för att jag ska jobba 1 dag i april med det.... Måste ju prova sakerna innan så jag kan rekommendera det.
Mera presenter till folket. Det är som att ha födelsedag varje dag helt plötsligt.
Ja, jag gillar det!

En stor fördel med att mitt slkort gått ut...

foto0579 (MMS)

En stor fördel med att mitt slkort gått ut är ju att få se Stockholm från sin bästa sida, o det utan barnskrik, technotrance på full kräma från någons hörlurar, hysteri i tunnelbanan för att hinna med trots att nästa går om 1min.. Nej istället traskar jag till jobbet och får lite frisk luft, motion och vacker utsikt.


Hänt i veckan

Vad sjutton har hänt i veckan som gått då?
Märker att jag visst haft tankarna på annat än att uppdatera mig här...

1. Jobbat med lanseringen av Paris Hiltons nya doft Tease
2. Hittat på en massa goda recept
3. Åkt slalom
4. Planerat nya shower med 4 Real
... å en massa annat skoj!

Ny vecka. Nya utmaningar. Vad kommer hända? Det är upp till mig.
Go! Go! Go! 







Busig?

Träffade Bert igår. Ja, det är den Bert du antagligen tänker på.
Har en signerad bok från honom ( Till Jenny från en snäll farbror ) där framsidan består av en karikatyr på en karl med ett brett smajl och en blå keps med texten; BusBert.
Igår hade han varken det där leendet eller var det minsta busig.
Ljuger bokomslaget?

Det är f'runderbart

Snart ska ett till litet mirakel titta fram, ja om sisådär 6 veckor är det dax.
Fina Teresia har ett klot som växer sig större och större för varje dag som går. Vi hade en riktigt trevlig söndag, hon jag maken och magen. Lite shopping på stan sen bautakladdkaka på det - sicken dag.
Det är väl ändå f'runderbart som Eliza Doolittle hade sagt.

Se upp i backen! Härlig skidåkning, perfek...

foto0568 (MMS)

Se upp i backen! Härlig skidåkning, perfekt väder och ikväll är det melodifestival - säger som Ted Gärdestad " vilken härlig dag. Na na na na na na na na.... "


Är det så här fint väder imorn blir det sj...

foto0562 (MMS)

Är det så här fint väder imorn blir det sjutton backen med avslutande varm choklad i värmestugan! Jösses amalia vad jag tycker om vackra vintersverige.


Han med fyra förnamn

Tänk att man har en viss relation till vissa plagg, och kommer ihåg när, var och av vem man köpte det. Själv har jag ett som jag fick användning av idag när det var snöstorm här i Stockholm: Min vita skidjacka.

Det var november. Jag hade bara en enkel trenchcoat med mig som var helt fel i det vintertäckta och kalla Sundsvall. Kommer ihåg att jag letade flera dagar efter en ny jacka, men ingen föll mig i smaken.
Plötsligt hängde den där framför mig. Svart. Men hur kul är det egentligen?! 

Jag gick fram till en kille i personalen och frågade om de hade den i vitt, och om det fanns kanske han kunde beställa den till mig. Vi stod där och pratade i säkert en halvtimma. Om varför jag var i Sundsvall, hur det var i Norrköping, show, spa...
Efter en vecka ringde han och sa att jackan hade kommit så jag åkte dit. 1timma senare, efter att vi fortsatt pratat om allt möjligt, köpte jag den och gick nöjd därifrån.

Tre veckor senare kommer det fram en kille till mig när vi är på ett uteställe och frågar hur det går med jackan...
Ehh... Va? Ja, hur går det jackan? Det var ju jag som sålde den till dig.... Aha! Det är ju du. Jo det går bra med jackan sa jag. Och log. Sen stod vi där och pratade i 3 timmar. i 3 timmar! Sjukt.

Träffade honom fler gånger under tiden jag var där, och fler timmar flög förbi. Dykning i Thailand, Transibiriska järnvägen, bestiga Kilimanjaro, drömmar... Mycket hann vi prata om. Jag och han med fyra förnamn.

Var det ödet som såg till att jag bara tog med mig en tunn trenchcoat upp?
Å är det nu upp till mig att se till att ödet blir som jag själv vill...





I've got a feelin'

Förvirrad. Stressad... Vad gör jag nu då? För 4:e året i rad blir jag kontaktad och tillfrågad om jag vill delta i ett populärt tvprogram. Fasen vad kul tänker nog många då,  själv är jag mera, ok, kanske.
Har ju tidigare år tackat nej, men igår, efter att ha funderat några sekunder, sa jag; Ja. (Med viss treksamhet på rösten...) Det blir ju skoj. Ja men visst blir det det! svarar kvinnan från produktionsbolaget.
Så nu sitter jag här, IGEN, med panik över låtval. Denna gången ska det vara 2minuter, och materialet måste jag skicka senast imorn. "I've got a feeling (ooo oooh) that tonight's gonna be a good night!

Ett ständigt velande...

Varför är det så att jag i stort sett nästan varje gång jag ska på audition sitter där sista kvällen och fortfarande inte vet till 100% vad jag ska framföra. Kanske för att det finns så himla många bra låtar att sjunga och när man får välja helt fritt blir det ju kaos i hjärnan.
13h kvar... hinner med lite velande till.
Imorn är det ju även dax för mig att spela frisörska. Shitshatta eller hur det nu stavas kommer vara min uppgift och se till att se ut som ett fullblodsproffs med spolar, kam och sax.

Medan andra tittar på melodifestivalen är ...

foto0558 (MMS)

Medan andra tittar på melodifestivalen är jag på födelsedagsfest och spelar Oogachakka - jag trivs!


Egoboost

Kan det vara så att jag har bestämt mig för en låt att sjunga..?!
Ja, men kanske är det så.
Egentligen spelar det nog rätt så mindre roll,
om det de gillar en så gör det, annars är det bye bye.

Hade lite egotid mellan sångövningarna och gick på AHA-ansiktsbehandling. Det var en mycket skön timma som passerade och nåt jag var välförtjänt. Nästa vecka är ett besök hos frissan inbokat, har dock inte bestämt om det blir klipp+färg eller klipp+slingor... Ville ju helst fått det fixat innan tisdag då jag ska axla rollen som frisörska i inspelningen av Arne Dahl, men det får gå ändå. Min käcka utväxt får fixas till med ögonskugga eller nåt.

Egoboost = good shit!


Det är din förbannade skyldighet att ta va...

foto0555 (MMS)

Det är din förbannade skyldighet att ta vara på din talang! sa hon och stirrade mig stint in i ögonen. Igår kväll var jag på konsert som min coach hade tillsammans med sina grymma musiker. Det var helt makalöst bra. Tänkvärt, intimt, avklätt. Önskar att fler fick tillfälle att se och höra dom, få ett uppvaknande. alla bär vi på ett timglas - vad gör du med din sand innan den runnit ut?


RSS 2.0