En riktig bullmamma

Det är min mamma det.
Idag har det bakats, och ätits från min sida, en massa galet goda vanlij och kardemummabullar.
Det doftar så ljuvligt i trappuppgången att grannarna både har ringt och kommit förbi för att köpa några påsar av bakerskan.

Att bullar är gott är ju ingen nyhet. Men vänta med ditt utlåtande om godaste bullen tills du smakat på min mamma Anitas underverk!


Raukar, Ringmurar och Roliga timmar

Veckan i bilder.
(tryck på dom så blir dom större)Pippiteater
Sen 80-tals show


Lite party med pepparkakornaSjälvklart raukar


God mat


Min limoOdjuret & Skönheten


jobb med Bizzy


borttappad bruksansvisning


Till havs


upp i det blå


Hemma igenEn sömnlös, galen, underbar, vacker, regnig vecka.
Fylld med glass, skratt, tårar, vänskap och kalas.
I bilar, på cyklar och ringmurar.
Gotland - I'll be back!

Att gratis är gott vet vi ju sen innan, m...

Att gratis är gott vet vi ju sen innan, men att det även kan bli för mycket av det goda, ja då det går över till habegär, egoism o girighet, då har det gått lite för långt. Idag var jag clown. Ballonger o ansiktsmålningar gjorde jag gratis till alla barn o kön ringlade sig lång. När jag redan hade dragit över 1h (!) o sa till en mamma att ja inte tog emot fler barn blev hon jättesur, gick iväg o sa högt så att hela torget skulle höra; "Dom har ingen respekt för barn!! Vi har inte tid med fler barn. Fy vad dåligt" Ja det var ju verkligen dåligt av mig att inte stå längre än 3.5h oavbrutet o måla barn gratis när jag egentligen bara skulle stå 2h. Otroligt dåligt. Fy! Tur att de andra 99.99% uppskattade mitt jobb.


Bröllop, Party och lite clowneri

Oj, oj, oj!
Ser att det har gått en vecka sedan jag skrev nåt här. Har gjort så många olika roliga saker som tagit min uppmärksamhet från denna lilla blogg. Sopigt! skulle vissa säga. Kanske är jag beredd att hålla med.
Å nej, jag har fortfarande ingen kabel till kameran, så detta inlägg blir sjukt långt och lite trist utan några bilder. Jag vet. Men på tisdagkväll. Då finns det här.

Gotland då. Ja för det är här jag befinner mig nu. Anledningen?
Sara & Eriks bröllop!
Sen passar jag ju även på att besöka bästaste A B Bertilsson och allt annat bra folk som oxå jobbar här.

Sista dagen på Sthlmsveckan. Känns som att the Brats har tagit det kolugnt hela veckan och dagens hemresedagen är en jättelång seg efterfest. Kanske har det att göra med vädret, för särskilt party är det ju inte med spöregn och kalla vindar. Nej, de sista två dagarna har Gotland visat upp sin mindre sommarsköna sida.
Några som däremot har jublat är träden och buskarna.

Å bröllopet?!
Det är ju oftast bara en vit klänning som alla dessa brudar har på sig, men jösses vad alla ser olika ut, å vad vackra de är. Saras sjöjungfruskapelse var aldeles bedårande och Erik var otroligt stilig i sin kavaj med kravatt.
Gäster från Tyskland, Danmark, Åland, Finland, Norge och Sverige samlades i Garda för att tillsammans se till att det blev en sjuhelsikes fest. Om vi lyckades? När solen hade gått upp, maten var slut och massor flaskor med Fernet låg tomma i slasken stängdes till slut festlokalen av inga mindre än de lyckliga tu.

Själv sov jag i husvagnen. Vaknade efter 3 timmar, tog på mig och sminkade mig till Clownen Bizzy sen blev det Tott och skattjakt. Det gick finemang. Utan mankemang.

Nu ska jag bege mig mot bröllopspresentuppackning och lite skönt häng.
So long så läng!

Manesa - nytt söndagshäng i Peking!

Marcus kom förbi och istället för att sitta inne gick vi på kvällspromenad igår kväll runt åbackarna där det är så vansinnigt vackert, och på vägen hem gick vi förbi bar och restaurang "Manesa". Hörde musik inifrån och sprang in för att kolla om det var live eller inte. 1 minut senare satt vi på deras utedel och hade beställt öl och daquiri. Trevligt!

Av den mycket trevliga personalen fick vi veta allt möjligt; att de hade köpt 150l jordgubbar på Citygross och mixat ner för att kunna använda till drinkar ( för nu kostade de bara 10kr/l och med äkta vara istället för nån skum mix i tetrapack smakar det betydligt godare )  och att det skulle vara liveuppträdande varje söndag nu.

I 4timmar satt vi där och drack, skrattade och pratade om livet utomlands, statiska jobb, som att sitta i en biljettlucka där jobbet går ut på att säga:

- Hej och välkommen
- No I don't speak Deutch. Nicht.
- No Russkij.
- Do you want a ride pass? If you want to have really fun tonight? A band around your hand, your wrist. No?

Sen var det där med att gästerna inte hör heller, så lite att den i biljettluckan måste använda sig av mickrofonen ( som låter som att han/hon är opererad och har en maskin vid halsen för att kunna prata ), och där högtalarna sitter på varsin sida om luckan och gör gästen inte bara hoppar till av rädsla utan blir även nästintill döv av dånet.

Sånt pratade vi om. Å en massa annat.
Det var ett riktigt bra söndagshäng! Att vi kommer tillbaka till Manesa innan sommaren är över är glasklart.Loppis = min skit blir din skit. Kommer ...

Loppis = min skit blir din skit. Kommer ordet loppis från loppor som hoppar från den ena till den andra, som prylar som byter ägare stup i kvarten, eller tills dom duger?


Vaxpropp?!

Jag funderade över det där med att blogga 10ggr/dagenför att se vad som skulle hända med besöksantalen, men beslutade mig för att det är inte intressant.
Kanske får jag värmeslag och fnatt och gör det ändå - vem vet?

Det som jag iaf vet just nu är att jag har blivit totalt lommhörd på mtt väntra öra. Fick in vatten efter alla mina dyk och tänkte att det där försvinner ju, men ikke, locket blev värre och nu sitter jag här med hörsel på bara mitt högra.
Ringer till alla vårdcentraler, vårdupplysningar, sjukhus m.m..... Vi har semsterstängt, vår telefontid är, du tillhör inte oss, ta nässpray, ligg högt på natten, kanske är det en vaxpropp... Ja det är deras svar.

Vaxpropp. Brazilian vax. Vaxmuseet. Bivax. Vax on vax off.....Är det värt ett försök?

Tänk om jag skulle prova att komma in på listan över mest aktiva bloggar. Göra typ 10 inlägg på en dag (om det räcker) om allt och inget, kanske mest inget och se om jag får någon respons.
Dagens outfit är ju populärt sen kanske vad jag äter, vem jag har sms'at och såklart vad jag har handlat idag. Helt enkelt uppdatering 24/7.

Är det värt ett försök?
Ja måste nog sova på den saken.


Drottningen,Prinsen och Kungen

Vilken avslutning på Munken in the park!

Alexandra Jardvall - en helt fantastisk artist. En kvinna, En gitarr. Vilken nerv, intensitet och närvaro. Spelningen var ärlig, naken och fullkomligt fenomenal. Det enda som var synd var att hon spelade så tidigt på kvällen. Jag tycker gott att hon kunde fått byta plats med svår-primalskrik-ångestladdad pop.

Moneybrother, som trodde att spelningen skulle vara på nåt litet ställe i nån källarlokal, hade bara tagit med sig en på komp så det skulle bli billigare, blev överrumplad av folkets kärlek. Men åh vad han gick igång på det!
Den övermusikaliske komparen och Moneybroher själv gjorde en galet bra konsert. Det var ömsesidig kärlek.
De på scen älskade det, vi på marken vråldiggade det.
Å när han i slutet på sin gigtid mitt i en låt välkomnar Markus Krunegård in på scenen var euforin total. Som pengabrodern själv sa: jag tror att det är så här att välkomna Jesus i Jönköping. Kanske. Men nog vrålades det när Prinsen av Peking sjöng med Kungen av klädstil, och med kvällens drottning Alexandra glatt klappandes i takt i öltältet.

Jag trivdes som bara den. Återingen, tack för en fantastisk festival! 


Lägger upp bild snart...

Munken in the park

Tycker det är mycket trevligt med gratisfestivaler. Nu i dagarna 2 pågår Munken in the park här i Norrköping, där en massa band, kända som mindre kända spelar från en scen mitt inne i stan. Gratis entre, öltält och folk som minglar, umgås och har det alldeles förträffligt tillsammans. I like it a lot!

Ikväll blev det Oskar Linnros och Khoma, med en fullkomligt brilliant Jan Jämte på lead, som jag lyssnade mest på. Morgondagen bjuder på Fältartistkollegan Alexandra, Moneybrother, Timo Räisinen och Veronica Maggio bland andra. Med andra ord, en riktigt höjdardag att se fram mot.

Marie var mitt sällskap denna kväll. Vi spanade ihop. Träffade Jesper med. Imorn skulle han partaja, då han hade bilen ikvälll. Andra har barnen, han hade bilen.
Vi kom även fram till att vår åldersgrupp antagligen befann sig hemma mellan blöjbyten och benbrott från studsmattor då klientelet var upp till ca 19år med ett glapp till 39+.... typ. Men vi hade skoj ändå!

"Munken in the park" är ett bra initiativ som gör att stan lever upp mitt i sommaren. Tack för det Saliga Munken!

Yatzymani

Har suttit framför sjön idag igen, i sol och lite blåst, och bara varit.
Vilka underbara dagar som har passerat. Känns precis som när jag var liten och inte behövde planera nånting alls. Dagarna kom och gick och fylldes med upplevelser, intryck och avtryck.
Dagar blev till veckor, veckor blev månader och snart var det dax för skola igen.

Skillnaden nu är att jag inte behöver gå in i någon skolsal där i augusti utan väljer själv vart jag vara och göra.
Skönt. Fräknig och dan, fri att göra precis vad som faller mig in.
Som idag när vi spelade yatzy där vid sjön. Precis som när jag var liten.

1100 ballonger

Rosa och svarta. Ja, å röda, magenta och gröna. Till och med genomskinliga!
Jag har beställt figurballonger idag. Behövde fylla på förådet, och då tyckte jag att det var lika bra att göra det ordentligt; 1100st beställde jag i olika granna färger.

Så vet du någon som behöver en clown till ett kalas eller dylikt är det bara att kontakta mig. Ja, eller rättare sagt, Clownen Bizzy!Nu är det även bokat och klart. Jag kommer åka till Gotland 21-27 juli. Med andra ord kommer jag att vara där under den beryktade Stockholmsveckan. Jag tänkte liksom såhär; Varför inte förena nytta med nöje... Nöjet är att jag ska sjunga på bröllop,hälsa på Anders & CO och jobba på Tott Resort med Bizzy.
Vad nyttan är? Ja, det får vi se.

Om det blir alltför trist får jag väl blåsa upp några av mina 1100 ballonger och försöka flyga mig hem!Att "man" alltid måste vara uppmärksam

Har tänkt på att mitt kontantkort varit väldigt glupskt senaste tiden, och mina små korvören försvunnit fårvånansvärt fort. Ringer idag och kollar vad som är fel och får till svar att de har gjort fel! Titt på tusan, de erkände direkt.

De sätter tillbaka lite pengar som jag gått miste om. Lite plåster på såren... Ja, ja. Så nu kan jag fortsätta att sms'a som en tok igen. Yes!

Fint väder idag igen = Bad och grillning vid Skiren!

Dunderfest!

Vilket underbart bröllop jag var på.
Teresia & Eriks partaj efter vigseln gick inte av för hackor det heller!

Kärleken nästan svämmade över i Östra Ed igår. Så mycket kärlek, värme och omtanke var det länge sedan jag var mitt ibland. Gudomligt är ju det minsta superlativ jag kan säga om det.
Efter Eriks rungande JA! , som fick hela kyrkan att börja skratta, var festen igång. Å hur många klarade av att inte fälla en tår när Teresia sjöng "Du är allt" till sin älskade?! Min mascara forsade iaf nerför mina kinder.Att gråta av lycka är fantastiskt. Det renar själen. Vi måste våga visa våra känslor mer. Det är som att det finns en spärr på oss; du får inte visa att du är känslig, rörd, vågar fälla en tår bland vänner.
Nej för då är du ju svag,och det går ju inte för sig.
Jo då! Det går alldeles utmärkt.

I slutproduktionen Sweet Charity på gymnasiet sjöng jag en textrad som löd:
"Jag älskar gå på bröllop, jag gråter jämt på bröllop. Släpp in mig i en kyrka för jag tjuter när jag njuter"

Med dom orden loggar jag ut, beger mig ut i sommarvärmen och förbereder mig inför nästa bröllop, som är på Gotland om bara 21 dagar!


Många skulle vara med på bröllopsfotot...
...tårtorna räckte till alla....Tack för en dunderfest Teresia & Erik!10gånger höjd ränta

Det var ju inte så dumt!
Jag tycker ju ändå att jag är värd högre ränta, men jag får väl helt enkelt ta och förhandla om det om ett tag igen.

Sen har jag fått jobb på en Kulturfestival i september. Där ska jag representera Sverige och det arrangören önskar är att jag sjunger ABBA och Schlager. Oh yes! Näst efter folkmusik får väl det ändå anses som det "svenskaste" musiken vi har. Å även om du inte gillar det så kommer du garanterat stå där och nynna med.

Kvällen avslutades som vanligt den här veckan - i Stavsjö - med grillning och bad. Underbart, som herr Moreus skulle säga!

Möjligheten finns överallt...

...Ja att jag springer på mr Right!
Därför är det nog bäst att jag piffar till mig lite extra när jag ska gå till banken imorn.

Blev uppringd för två veckor sedan av en kvinna som ville boka in ett möte med nån bankman. Detta har ju aldrig tidigare hänt, å inte har jag vunnit några pengar eller på annat sätt ökat mitt kapital, så jag vet inte riktigt varför de vill träffa mig.
Jag tycker iaf att det ska bli intressant att se vad han, eller i tristaste fall, hon, vill att jag ska göra med alla mina pengar!

Efter bankbesök blir det en vända på stan och sen styra kosan mot Stavsjö, då det nog blir kanonväder, för badlekar och grillning.
En trevlig utflykt som gjorts till en tradition den här veckan.

Hur det går för mig på banken återkommer jag med!
RSS 2.0