Balsam för själen

Att bara ligga i plurret, sola, umgås med sina nära och kära, grilla, fika  - det är som balsam för själen.

10 timmar var vi i Stavsjö och bara njöt.
Jag skulle lätt kunna spendera ännu fler timmar där, för dagar som den här när solen aldrig vill gå ner, när vattnet ligger spegeblankt framför en, man umgås med sina vänner och oset från grillen fyller luften vi andas, då kan man bara njuta och insupa så mycket man bara kan och addera det till sitt minne. För att sen ta fram det när vardagen istället består av grå och mörka decemberdagar, när bitande kyla letar sig in under koftan och jackan och tårna känns som isbitar efter för många timmar på stan jagandes efter de sista julklapparna....


Så finn dina "kodak-moment" och spara dom till dagar då batterierna behöver lite extra laddning.


Fröken fräken ska bli Fru fräken

Jösses vad folk slår till i år. Ja, det är bäbisar och giftermål om vartannat!

Om bara några dagar ska ju fröken Malm bli Fru, och idag träffades Jag, Teresia, Marie och Elin, ja å så blivande maken Erik såklart,i Norrköping,för lite samkväm.
Jag å Elin gick i samma klass i 9 år och vi 4 tjejer på gymnaiset ihop.

Uppdateringar om vad som hänt sen sist och huruvida killar ska ha smink eller ej på sitt bröllop var några av ämnena vi betade av. Även hur viktig bordsplaceringen är diskuterades, så det ska bli ett nöje på lördag och se vart jag hamnat.

Det är speciellt med bröllop. En ny familj bildas. Banden till föräldrarna förändras. Om några dagar är hon inte längre en söt fröken med fräknar, utan en stolt fru. Men fräknarna på fina Teresia, ja dom kommer bestå.


Sicken härligt traditionell helg

Det är nåt speciellt med midsommar.

Själv jobbade jag, som vanligt, men hann med lite traditionellt firande med, som dans runt midsommarstång, härlig lunch och såklart jordgubbar med glass och grädde. Jag är stolt över våra svenska traditioner.

4 Real med clownerna Bizzy och Fifi i spetsen stod för familjeunderhållningen på Gällersta Forngård i fredags, ett mycket lyckat arrangemang. Barn med föräldrar och far-och morföräldrar tjoade, sjöng, dansade och hade en fantastisk stund tillsammans där Fifi glänste på gitarr och Bizzy agerade allsångs och lekledare.
Det var galet och helt magiskt å jag njöt av varenda sekund.

Jag är en riktig nattuggla. Men för den...

Jag är en riktig nattuggla. Men för den skull sover ja inte länge på morgonen efter... Skum ekvation. Jobbar bäst på natten,får mest gjort då, o har sedan ja var liten skjutit med uppgiften till sista stund då ja gillar att sitta där i mörkret med en deadline. midsommar-en lång arbetsdag.


Jag kände det på mig

Jag har känt på mig saker förut och nu har det hänt igen.
På senaste tiden har jag funderat över en grej men då jag inte har träffat personen på så länge har jag inte kännt att det är läge att bara kasta ut och fråga, trots att det var så jag gjorde förra gången jag kände så här starkt, och då stämde det ju med.

Ett stort grattis till en fin gammal showkapten som ska bli mamma!
Ljuvligt är bara förnamnet.

Hade ju tänkt att lägga upp en videoblogg, men tydligen är jag inget bra på att embedda (vad det nu betyder) så jag får fixa det imorn istället.

Lyssna och följ din intuition. Den är större än du tror.


På gång

Måste fixa.
Måste plugga.
Måste klippa.
Måste bränna.
Måste spruta.
Måste ringa.

En jäkla massa måsten innan fredag.
Ingen stress. Jag hinner.
På nåt sätt löser det sig jämt.

Måste... Ska... Vänta... Andas.... Klart!


5% för alla tack!

Gick förbi den här skylten under min kvällspromenad, dagen med längst dag och kortast natt, och kunde inte låta bli att fundera över om det här kanske är en fråga för diskrimineringsnämden eller vad den nu heter.


Eller kanske ska jag gå in och fråga om kulturarbetare "mellan jobb" kan få samma rabatt måndagar och tisdagar...?!


Störst av allt är kärleken!

Daniels tal till sin Victoria var ett stort kärleksrus och hans tal med avslutet: "Störst av allt är kärleken. Victoria, jag älskar dig så" är startskottet på en fortsatt fantastisk kärlekssaga.

Oh happy day!
Vilken helt magisk dag det var. 19 juni 2010. Ett Stockholm sprängfyllt med glädje, kärlek och lycka.
Flera timmars väntande framför Slottet blev det, med vigseln från Storkyrkan som visades på storbildsskärm. De flesta gästerna bussades fram till kyrkan, några kungligheter, däribland Norges och Danmarks kom i bilkortege.

Vilken klänning Victoria bar. Vilket släp, krona och brudbukett! Å Daniel. Mannen av folket, som när han gick in i kyrkan var en helt vanlig grabb, men vid utgång fått titel Hertig av Västergötland, Riddare av Serafimerordern, och Hans Kungliga Höghet Prins Daniel!
De strålade i kapp. Det gick inte att ta miste på deras lycka.

Jag grät. Män och kvinnor runt omkring mig grät. Tårar av lycka.

Var finns du, min prins?
Money makes the world go around

Ibland låtsas jag att jag är lyxhustru eller nåt i den stilen. Att jag är Vivien i Pretty Woman som får ett kort att handla precis vad jag vill för.
Sen när luntan från banken dyker ner i brevlådan med alla transaktioner inser jag att jag inte är den där tjejen...

Men jag tror det är bra att låtsas vara henne ibland i alla fall. Att inte hålla stenhårt på varenda korvöre och glömma bort att leva lite överflöd och lyx då och då.

Född till att shoppa - tvingad till att jobba.


Äntligen online igen!

Lite abstinens måste jag ändå erkänna att jag har haft från att kunna använda internet. Men nu har jag rådit bot på mitt ilandsproblem och skaffat både mobilt bredband OCH en rosa minidator!! Tjohoo. Vissa får piller, jag skaffade mig en dator, och hoppas det går lika bra, om inte bättre.

Sen har ju mamma och pappa skaffat dator med.
ÄNTLIGEN får jag väl säga där med.

Imorn drar vi till Stockholm för långhelg a la Asterius Familia.


Happy ending Musical singalong var en tr...

Happy ending Musical singalong var en trevlig tillställning igår. Dock funderar ja över textraden i "you & I" från Chess där de sjunger; stories like ours, have happy ending" betyder samma sak som män ibland blir tillfrågade om efter massage...?!


Är du del av den grå massan?

Skulle hon vara lika intressant om hon inte var frälst?
Den frågan ställde jag mig själv igår när jag såg Carola uppträda i Kungsträdgården.

Mellan låtarna kom det ibland små kärlekspredikningar ackompanjerat av Magnus Spångberg med band, och plötsligt kändes det hela som ett väckelsemöte, ett möte där alla var välkomna.

Hade fenomenet Carola varit lika intressant utan dom där uttalandena, blomkastningen, Livets Ord, Runar... Jag tror inte det. Vissa personer är nog bara födda till att inte tillhöra den grå massan, å hon är en av dom.Ja det var en kväll i juni...


Först lunch på Café Fotöljen...

 Jajemän. Sen pappa och en öl i kungsan...

 

 

...följt av lite mera mat nedanför Slottet.

 

Jag är tillbaka i Stockholm efter att ha spenderat de senaste 7månaderna på hotell Södra Berget i Sundsvall och på Pite Havsbad.
Bo på hotell är ju rena lyxen, absolut, men nog är det obeskrivligt att sova i sin egen säng och laga mat i sitt kök, eller bara sitta och filosofera och titta på folk.

 

En vanlig kväll i juni. En trevlig kväll i juni. En skitbra kväll i juni.

 

 

 

 

 


Monarkins folkfest! Folk överallt, mys...

Monarkins folkfest! Folk överallt, mysfaktorn är hög, öl, Ockelbowraps, kunglig taffel, kustbevakningen, skeppsbron, 5 kr för en prinsessbakelse. En kväll som denna är jag en stolt royalist!


Prisa Gud! Idag kom skatteåterbäringen, å ...

Prisa Gud! Idag kom skatteåterbäringen, å ja, jag är otroligt nöjd! Gött.


Underbart onsdagkvällsnöje; bio med mamma ...

Underbart onsdagkvällsnöje; bio med mamma & pappa! Då mina föräldrar inte har missat en enda svensk polis/kriminalfilm blev valet enkelt. Kommissarie Späck.


Lustigt. Det är väl det minsta man kan s...

Lustigt. Det är väl det minsta man kan säga om en gynundersökning. Klä av sig, men bara på underkroppen, o lägga sig med undret i vädret framför en främmande människa, som sen stoppar in kalla instrument i en. Precis detta förgyllde jag min förmiddag med. Lustigt.


Sista dagen. Inte en kotte. Sitter helt sj...

Sista dagen. Inte en kotte. Sitter helt själv på stranden, andas, njuter av lugnet. Ja har sagt det förr. Havet ger mig ro. Imorn är det dags att vända blad.


En AHA - upplevelse

Terapeuten sa att jag hade lätt för ytliga blodkärl.. ok. Det borde jag väl kunna leva med tycker jag, men för att hjälpa till lite på traven så köpte ansiktsvatten, 24h kräm och fuktighetsmask. Sjukt dyrt, men det kanske det är värt.


Dessutom gjorde jag en ansiktsbehandling med ånga, klämning av mina 6(!) pormaskar,någon ampull och så avslutningsvis mask med ansiktsmassage.
Helt ljuvligt! Det som är så bra med ansiktbehandlingar är ju att man bara släpper alla måste och krav och bara tillåts slappna av. Som om hon läste mina tankar.

Timman på SPA't var en riktig AHA-upplevelse. Det här var jag värd!An apple a day...

...keeps the doctor away!

Tars kom precis förbi med ett äpple till mig. Han är omtänksam.
Precis som Jonas, Anders, Emmy, Stina, Cissi, Jenny B och de andra som hållt koll på mig nu när jag varit iväg några dagar. Å mamma och pappa såklart!
Hoppas talesättet stämmer.


Nu är ja tillbaka till verkligheten igen....

Nu är ja tillbaka till verkligheten igen. Sjukskriven till på söndag, ordinerad vila, o får spendera resterande dagar här med bara lugn o ro. Yatzy får nog bli mitt tidsfördriv... Jan-E, den bästa kocken bliv chockad när han fick reda på att ja legat inlagd o sa till mig att ja måste ta det lugnt. Bäst att följa kockens ordination!


Ta din kudde och gå! Ja så säger de h...

Ta din kudde och gå! Ja så säger de här på sjukhuset när man blir utskriven. De har nämligen räknat ut att det bli billigare för dom att köpa nya kuddar efter varje patient än om de skulle tvätta dom... Sjukt?! Men så är det ju sjukhuset med.


Det var ju inte riktigt så här ja hade t...

Det var ju inte riktigt så här ja hade tänkt spendera min avslutningsvecka i Piteå; inlagd på sjukhus med EKG inkopplat dygnet runt o med en sprängande huvudvärk utan dess like. Det här är ja inte värd! Hoppas verkligen de hittar vad som är fel så att ja blir utskriven så snart som möjligt. Till dess får ja roa mig på bästa sätt på ett sjukhus, nåt ja inte är expert på... Sova. Men, men. Får väl bli bra på det med då!


RSS 2.0