Dé e cheesecake!

Tänkt att en säng kan vara så skön, och då menar jag verkligen schööön. Sådär så att man bara vill ligga kvar hela dagen.
Det går ju inte, iaf inte idag.
Upp tidigt och provfilma för en liten roll i en svensk långfilm.
De ringde igår och frågade om jag kunde komma. Klart! Jag kommer på studs.
Synd då bara att jag igår kväll börjar känna mig febrig och hängig.... Jippe! Är det inte den årliga höstförkylningen...?!

Det jag skulle göra var reagera när Gustav Skarsgård säger: Jag tar den den morotspajen
Servitrisen kollar snett upp och säger lte spydigt - Dé e en cheesecake.
Sen var det tyst spel.
Fick göra lite andra grejor med. Spela utan tal.
Det är ju sån himla skillnad att göra film jämfört med att stå på en scen. Allt ska vara så himla subtilt och minimalistiskt. Verkligen utmanande.
Det är så himla kul att det har kommit igång lite med provfilmningar.
Jag var ju statist i söndags med i Flickan som lekte med elden. Stieg Larssons andra film ( eller bok ) som ska sändas exclusive in SVT next fall 2009!
Ja, jag bara måste ju skriva på engelska. Detta är kanske början på mitt stora genombrott! Hollywood nästa. De hör av sig inom 2 veckor. Hon som hade hand om castingen skulle iväg på semester först.

Jag vet att jag kanske babblar en del om min lägenhet men - Den är ju så fin!Här kan jag nog bo ett bra tag. Känns som att det var ödet att jag skulle bo här. Jättefina omgivningar, VitaBergs Parken precis intill, inga bilar utanför huset, bra cykelvägar, och väldigt trevliga grannar, iaf de jag mött än så länge. En massa blondiner -  och så jag!

Det där med att längta hem har jag ju funderat på lite. Hem till Vaddå? Norrköping? Där har jag ju inte varit på flera år. Folket som jag umgicks med har själva flyttat från stan. Dax att börja på nytt. 
Tror nog det blir bra det här. Kan slänga mig i soffan och pusta ut.

Cheesecake tack!
 

Kändistät karaokekväll...

Det var bland det sjukaste jag varit med om. Från 23.15 - 02.20 kunde jag inte röra mig ens 10 cm åt nått håll, så knökat var det i bistron!
En massa trevliga människor som säkert brände absurt mycket pengar vallfärdade till mig och karaoken på Golden Hits.
Det var även en extrem kändistät kväll.

Rafael Edholm ( som bjöd upp mig till dans i mellanspelet i Fly me to the moon ), hans nya fru Daga Lamy, Sara Sommerfeldt, Jesper Sahlen, Gry Forssell, Andreas Wilson ( som jag sjöng & dansade YMCA med... ) Anders Timell, Alex Schulman och en till skådespelar tjej som jag inte kommer ihåg vilka filmer just nu hon varit med i.
Rafael var en riktig sång och dansman. Han hoppade upp på borden & betedde sig som en helgalen allsångsledare i
"Burning Love", Andreas Wilsons Sexual healing var väl sådär... Nån sångare är han ju inte för fem öre! Kort är han med.
Sara vara tydligen singel, något de gärna påpekade i micken.
Gry hade en knallrosa mini-jacka från Gina Trico 299kr med GRY i strass på vänster sida. Mycket snyggt! Hon dansade på som fan i YMCA, som blev avslutningslåten för kvällen! Härliga minnen väcks till liv.

Folk blev som galna när de insåg att det var just kändistätt, kanske fanns det ännu fler på Golden ikväll, men då jag inte ens kunde plocka ETT ENDA GLAS  på 3h (!!!) så fanns det heller ingen möjlighet att spana.
Då är det smockat!

Skojigt var det iaf. Rafael, som för väldigt bra och som kanske varit med i Let's Dance ja vet inte, tackade mig för en trevlig själv. Han ser rätt bra ut den där karl...
Andreas Wilson och Oskar är otroligt lika, Oskar är dock mer biffig & något längre, men om Andreas skulle behöva en stand-in skulle han verkligen passa in! Coolt. Det var lite absurt när han kom in, en kille i hatt (...) stuprörsbrallor, och en snygg skjorta & skägg. Va? Är det Oskar tänkte ja. Men som sagt , han var ju lite kortare Andreas.
Han verkade trevlig med. Även han hoppade runt och lekte Carl-Anton och allsångsledare. 
Det  finns hopp för Oskar att bli modell för MQ, det har ju han Wilson varit.
Tycker nog iaf att Poskar har ett mer fördelaktigt yttre. Tänkt om han hade varit där ikväll. Det hade vart skoj!

Sen att jag höll på att hamna på Runar Sögaards bröllop med, men jag lyckades avstyra det. Tur var väl det.
Men det är ju en helt annan historia.

Snyggsebbe

Herre gud vilken rolig dag!
Först åkte till mäklaren för att få nycklarna till lägenheten, sedan plocka  ja, mamma & pappa iordning lite saker innan jag stack ner till Wallmans för att se showen de hade premiär på igår.
Pappa älskade lägenheten, det märktes,
Showen var cool, och underhållande. Framför allt Frippes humornummer. Kanske lite väl mycket naken och strippdans för tjejernas del, men hur coola var inte killarna.
När pojkar blir män -  coolt!
Sedan kom Snyggsebbe och Ribbing dit med, hade satt upp dom på gästlistan så det blev gratis, och sånt är ju alltid trevligt!
Efter showen, som hade helt ljuvliga kläder och skor drog vår lilla trio vidare till - GOLDEN HITS.... - där ja sebbe sjöng My Way på karaoken! Ja vet. En dag ledig på en vecka och hon går dit ändå - och sjunger... STÖRT!
Vi sprang även över till Ambassadeur, betalade 140kr!!!!! i entré o det var skitmusik och småbarn.
Jag blir less på att parta med mormor på pensionärsdisko, eller fritidsgården, så där blev vi bara kvar i 20 minuter. Gu va ja slösar. Ja ja, vi gav bara Frippe dricks då han var vår servitör, annars bjöd Wallmans oss på en festkväll!

Tequilashotsen vi delade påvar inte av denna värld. Jösses vilka 12cl... eller hur mycket det var. Ribbing svepte båda - ja och seppe bet av och stod o snackade flera timmar. Något störd kille, men ack så söt!
Han ska komma och hälsa på mig igen i Oktober!´Trevligt.
                                               


Pytagoras sats eller balett - Vågar du välja?

Nu ska det straffas om du väljer bort språk eller matematik i gymnasiet. Vill du hellre dansa, binda blomsterbuketter eller läsa företagsekonomi går du miste om de extrapoäng från och med 2010 om regeringen får som de vill.
Hur kommer detta påverka ungdomars val?

När jag gick på gymnasiet fick jag lika många poäng i mitt slutsnitt vare sig jag fick ett MVG i balett, matematik eller Spanska. Allt var lika viktigt, och framför allt, jag uppmuntrades till att välja något jag verkligen ville läsa!
190 timmar var dessutom ganska mycket, och kunde delas upp på antingen en hel kurs eller flera kortare.
Kommer det bli så nu att de som inte väljer att lägga sina timmar på pytagoras sats kommer anses som lite dummare och mindre bildade, och hur kommer det synas och skrivas i slutbetyget?
"Jenny ville hellre dansa än lösa matematiska problem, därför missar hon bonuspoängen"

Att välja med hjärtat kan alltså stå dig dyrt den dagen du vill komma in på din utbildning. Vågar du välja?


Uppfriskande med ironi!

Ordet ironi kommer från grekiskans eiraneia, som betyder 'förställning' och är närbesläktat med ordet för 'hycklare' (eiran). Sedan finn det en hel uppsjö av olika ironier...

* Den romantiska ironin

* Den sokratiska ironin

* Den tragiska (eller dramatiska) ironin

Lägg till alla dessa människor som inte fattar det här med ironi. Som kanske rent av blir förbannade just för att de inte förstår att du är ironisk! Dessa råkar jag ut för - rätt ofta med, då jag ofta tillämpar den sokratiska ironin:
 Du framställer dig som okunnig och låtsas vilja lära dig för att med list och (förmodligen) bildning sedan totalt nedgöra den du diskuterar med. Hugga vid fotknölarna som min gamla lärare Leif sa.
Ärligt?  Nja... Effektivt? Ja.
Dessutom är det fruktansvärt roligt.

Varför är jag ironisk då?
 Vet ärligt inte vart det kommer ifrån. Varken min mamma eller pappa är särskilt ironiska. Däremot rätt många i min bekantskapskrets.
 Kan det ha något att göra med att de är esteter? Och i så fall. Varför just dom? Nej, det är ju en hel del andra i min vänskapskrets som inte är esteter och som är begåvade med otroligt stor dos ironi de med.

En av dom är golfarn. Jesper.
Så fruktansvärt roligt det är att spendera en dag med honom! Det bara sprutar ut ironi som skulle kunna fylla en hel serie med uppslagsverk.

Jag tycker att det är uppriskande med ironi, och det står jag för.
Jag skrattar åt det, och ett skratt förlänger ju livet. 

 - och jag tänker bli minst hundra år!


Scooterbabe!

Efter att ha jobbat häcken av mig förra veckan är jag nu tillbaka i Norrköping för att ladda om.
Ytterligare tre veckor tills det kommer bli ett normalt schema. Som jag längtar.
Slippa komma hem klockan 5 på morgonen när det är ljust redan. Sova några timmar, för att sedan sätta sig på bussen tillbaka till Stockholm och jobbet.
Ser även fram emot den dagen jag sätter nycklarna i låset till lägenheten.
Imorgon tisdag ska jag vill banken och fixa med lånet. Ska ju inte bli några problem. Om de inte vill låna mig den summan får jag väll lägga in lite själv. Kanske rent av är bättre, desto mindre blir det ju att betala tillbaka.

Håller även på att kolla alternativa sätt att ta sig hem på. Såg en flashig annons när jag surfade -  www.kopenscooter.nu . Där säljer de underbart ROSA scootrar!!! Jag blir ju nästan kär. Dessutom har de matchanda hjälmar till! Wiiii. Jag vet. Lite bimboaktigt. Men va tusan. Det lär ju garanterat vara ett snabbare och framförallt roligare sätt att ta sig hem på sent i december.
Att jag aldrig kört en scooter är ett problem jag får ta tag i sen...
Tänk dig. Jag som värsta scooterbaben!

Appropå annonsering så ska ju Golden Hits annonsera på google. Det lär ju kosta en förmögenhet.
Kanske kan få en liten discokula till bistron iaf... Får fråga snällt.

Under tiden får jag fortsätta drömma om den rosa scootern.

Som jag brukar säga...

Sedan 1998 har snittpriset per kvadratmeter på bostadsrätter ökat från 12 000kr till hela 43 000kr!! En helt sjuk ökning på en ändå rätt så kort tid.
Får ju hoppas att det håller i sig och bara blir dyrare. Fast jag tror nog inte att det går. Jag menar, lönerna ökar ju inte i samma takt tyvärr...

Jag har ju nämligen köpt mig en lägenhet i Stockholm. Närmare bestämt på Södermalm. Oh yes, en piffig söderböna det är precis vad jag ska bli!
Kalaset kostade 47 721kr/kvadratmeter...  Lite mer än snittet alltå. Men förhoppningsvis kommer det ändå att löna sig att äga bostaden.
Hoppas ju såklart att jag ska jobba ett tag nu i storstan, även om jag vet att jag lätt blir rastlös. Får helt enkelt se det som ett test - en utmaning.
Nytt jobb, nytt hem, nya bekantskaper.

Nytt år, Nya möjligheter. Som jag brukar säga!


RSS 2.0