Manesa - nytt söndagshäng i Peking!

Marcus kom förbi och istället för att sitta inne gick vi på kvällspromenad igår kväll runt åbackarna där det är så vansinnigt vackert, och på vägen hem gick vi förbi bar och restaurang "Manesa". Hörde musik inifrån och sprang in för att kolla om det var live eller inte. 1 minut senare satt vi på deras utedel och hade beställt öl och daquiri. Trevligt!





Av den mycket trevliga personalen fick vi veta allt möjligt; att de hade köpt 150l jordgubbar på Citygross och mixat ner för att kunna använda till drinkar ( för nu kostade de bara 10kr/l och med äkta vara istället för nån skum mix i tetrapack smakar det betydligt godare )  och att det skulle vara liveuppträdande varje söndag nu.

I 4timmar satt vi där och drack, skrattade och pratade om livet utomlands, statiska jobb, som att sitta i en biljettlucka där jobbet går ut på att säga:

- Hej och välkommen
- No I don't speak Deutch. Nicht.
- No Russkij.
- Do you want a ride pass? If you want to have really fun tonight? A band around your hand, your wrist. No?

Sen var det där med att gästerna inte hör heller, så lite att den i biljettluckan måste använda sig av mickrofonen ( som låter som att han/hon är opererad och har en maskin vid halsen för att kunna prata ), och där högtalarna sitter på varsin sida om luckan och gör gästen inte bara hoppar till av rädsla utan blir även nästintill döv av dånet.

Sånt pratade vi om. Å en massa annat.
Det var ett riktigt bra söndagshäng! Att vi kommer tillbaka till Manesa innan sommaren är över är glasklart.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0